Preventivna cijepljenja

Zarazne bolesti pasa – štenci se cijepe protiv štenećaka, zaraznog hepatitisa uzrokovanog adenovirusom tipa 1, leptospiroze, respiratornih bolesti uzrokovanih adenovirusom tipa 2, virusom parainflunze, enteritisa uzrokovanog parvovirusom (ovo je najčešća zarazna bolest na našem području).

Ovih pet zaraznih bolesti nalaze se u jednom cijepivu, a prvo cijepljenje štenca je sa 6-7 tjedana, i ponavlja se tri puta u razmaku od tri tjedna. Nakon navršena tri mjeseca štene mora dobiti cjepivo protiv bjesnoće i mikročip (ovo cijepivo je zakonska obveza svakog vlasnika).

Zarazne bolesti mačaka – mačje zarazne bolesti su česte, opake i većinom smrtonosne i rijetko ih se može sa sigurnošću dijagnosticirati jer se klinički znakovi isprepliću, a testovi za njihovo dokazivanje su skupi. Kada ljudi nabavljaju mačke, ne znaju jesu li one zaražene ili ne, i ako kod kuće imaju još mačaka, vremenom nastaje problem jer neke bolesti imaju dug period inkubacije. Iz tog je razloga uputno konzultirati se s nama prije nego nabavite životinju. 

Corona virus – monovalentno cijepivo, za virus s blažim simptomima od parvoviroze

Bjesnoća – bolest svih sisavaca i jedina bolest za koju je cijepljenje pasa zakonom propisano http://veterina.com.hr/?p=11412#-1708)