Darko Luštica

Darko Luštica

Darko Luštica, dr. vet. med. jedini je osnivač tvrtke Njuška d.o.o.


Osnivač Njuške

Veterinarski fakultet u Zagrebu

Darko Luštica, DVM univ.mag.vet. jedini je osnivač tvrtke Njuška d.o.o. čije je prvo sjedište bilo na adresi Ivana Matrljana 1/a u Rijeci – novo sjedište je na adresi Antuna Barca 3a. Dr. Luštica rođen je 15.12.1980. godine u Rijeci, gdje je pohađao osnovnu školu, živio od 1. do 5. razreda u Čileu i tamo išao u školu, zatim se s roditeljima vratio u Rijeku te upisao i završio Riječku gimnaziju – klasični smjer.

Veterinarski fakultet u Zagrebu upisao je 1999. godine, volontirao je tijekom studija u Klinici za ptice i s uspjehom i velikim entuzijazmom diplomirao 2007. godine, stekavši zvanje doktor veterinarske medicine. 2011. godine upisao je poslijediplomski specijalistički studij smjer kirurgija, ortopedija i oftalmologija s anesteziologijom, a 2013. godine magistrirao je i stekao titulu sveučilišnog magistra kirurgije.

Njegova posebna područja interesa su kirurgija mekih česti, ortopedija i ptice. Odmah po završetku studija dr. Luštica zaposlio se 2007. godine u Veterinarskoj stanici Rijeka, gdje je odradio obvezno stažiranje i zatim položio stručni ispit. Podnio je zahtjev za sporazumnim prekidom radnog odnosa, s idejom i velikom željom da otvori vlastitu ambulantu – što je i ostvario 2009. godine. Naravno da je Darko Luštica zaljubljenik u životinjski svijet i prirodu – prva životinja bila je maca koju je u vrtićkoj dobi donio kući i izborio se da ostane, zatim je za vrijeme boravka u Čileu posvojio hrčka i tako su se vrste i broj životinja nizale. Dok je radio u Veterinarskoj stanici Rijeka tadašnja i sadašnja kolegica Darija Stipić poklonila mu je hrčka bez oka, kojeg su vlasnici donijeli i htjeli ga uspavati…bio je ‘oštećena’ roba. Veterinari su ga oprerirali i prihvatili, a Darko ga je odnio kući i mali je dugo uživao u sretnom životu glodavca u pravim rukama. Slično je bilo i s njegovim sadašnjim najboljim četveronožnim prijateljem – Valterom. I on je došao napušten i s malo nade za ozdravljenjem…danas je krasan, sretan i veseo pas mješanac koji se naučio nasmijati kada vidi ‘svog’ Darka. Uz život sa i za životinje ostaje i nešto vremena za more i trčanje – hobi dr. Luštice.

E da, moramo spomenuti da je trčao polumaraton i prestigao u ono vrijeme gradonačelnika Zagreba – Milana Bandića. Zahvaljujući istinskoj i iskrenoj ljubavi svih članova tima NJUŠKE na čelu s dr. Darkom, broj ljubimaca koji žive u NJUŠCI se mijenja – trenutno je to veliki prekrasni tigrasti mačak Boško i ljepotica Kimi, mlada maca, ponos ambulante!  

Popis skupova, kongresa i stručnog usavršavanja:

2008:  69. Congresso internazionale multisala SCIVAC-Rimini
2009: 70. Congresso internazionale multisala SCIVAC-Rimini; X. Dani hrvatske male prakse, Varaždin
2010:  XI. Dani Hrvatske male prakse Varaždin; 71. Congresso internazionale multisala SCIVAC-Rimini; 1. Veterinarski felinološki kongres, Zagreb
2011:  72 Congresso internazionale multisala SCIVAC-Rimini; 2. Veterinarski felinološki kongres, Zagreb
2012:  73. Congresso internazionale multisala SCIVAC-Rimini
2013:  74. Congresso internazionale multisala SCIVAC-Rimini
2014:  A Practical Approach to External Skeletal Fixation, Opatija; AOVET Course-Principles in Small Animall Fracture Management, Zagreb