Darija Stipić

Darija Stipić

Dekanova nagrada za znanstveni rad

Suvlasnica Njuške

Od kada dr. Darija Stipić pamti obožava prirodu i životinje. Imala je ribice, hrčke, papigice, zamorce, čak i koloniju mrava, a najveća želja bila je imati psa i mikroskop. Želja joj se ubrzo ostvarila – dobila je prvo mikroskop, a ubrzo zatim u 8. razredu i psa, predivnog, dugodlakog njemačkog ovčara. Nazvala ga je Leo-Bruno… još jedan od razloga zbog kojeg je 2000. godine upisala Veterinarski fakultet u Zagrebu.

Tijekom studija četiri je godine bila demonstrator na Zavodu za patofiziologiju gdje je i napsala svoj prvi znastveni rad i otkrila svoju veliku znanstvenu strast – hematologiju. Bila je član studentske udruge Ivsa- Međunarodno udruženje studenata veterine, sa kojom je upoznala mnoge kolege diljem svijeta, i Equus- udruga studenata veterinarskog fakulteta u Zagrebu, gdje je godinama bila predsjednica foto sekcije.

Nakon što je 2007. godine diplomirala, prvo je stažirala, a kasnije i radila u Veterinarskoj stanici Rijeka. Tijekom ljeta 2008. radila je i u podružnici Krk, gdje je i upoznala svog sadašnjeg prijatelja križanca Luju, kada ga je gospođa iz udruge Felix dovela na kastraciju. Od tada su nerazdvojni.

Početkom 2010. godine Darija je postala član tima i suvlasnica Ambulante Njuška… time se ostvario njezin san da radim što voli s ljudima koje voli. U Ambulanti NJUŠKA atmosfera je prijateljska, obiteljska, svi su istinski zaljubljenici u životinje i prirodu i rade za životinje puno više, nego struka od njih traži.

U timu NJUŠKE članovi podržavaju jedni druge, zamijenjuju se, tako da stignu i na međunarodne kongrese i seminare u Hrvatskoj i po Europi. Dr. Darija osobito se zalaže za daljnu edukaciju i stalno je u kontaktu sa kolegama diljem svijeta, jer je kao što sama kaže ne može svatko znati sve. Područje interesa su joj dermatologija, hematologija, porodništvo i biljna medicina.

U slobodno vrijeme planinari, odlazi na yogu, čita, kuha, pegla, čisti kao i sve druge mame i kućanice.

Da ne zaboravimo…dr. Darija Stipić dobila je Dekanovu nagradu za svoj znanstveni rad!